Zeevissen vanaf Texel

Wie wil zeevissen vanaf Texel komt vanzelf terecht bij Schipper Jaap Tuitman en zijn prachtige boot Ms Rival. In het seizoen gaat schipper Jaap vrijwel dagelijks op pad om rond Texel met zijn klantjes de nodige vis te vangen. Zeevissen vanaf Texel kost 22 euro plus eventuele materiaalhuur en wat je zoal in de prima “kantine” gebruikt.

Ik ga zeevissen vanaf Texel in Juni 2016 op een dag dat het zulk mooi weer is dat je er bijna emotioneel van zou worden. De zon schijnt de gehele dag en het is vrijwel windstil. We zitten maar met 3 mensen aan boord maar dat is een uitzondering. Ik klaag echter niet want een beetje privéles kan ik wel gebruiken. Hoewel we in een periode vissen dat de Schar net weg is getrokken en de Makreel er nog niet is weten we met z’n drieën toch nog 14 scharretjes te vangen. Gelukkig krijg ik alles mee van de beide vissers zodat ik later op de camping een aardig bordje vis kan verorberen.

DSCN2101
De Ms Rival in de haven van Oudeschild

De kantine:
Van zeelucht krijg je honger en dorst en Schipper Jaap heeft dat prima door. Huisgemaakte balletjes gehakt, knapperige tosties en de koude Schuumkoppies maken de dag tot een waar feest. Maar wie wat anders wil hebben komt ook aan zijn trekken want er zit een goed ingerichte kombuis in de Ms Rival.

zeevissen vanaf texel 2  zeevissen vanaf texel 1
De gezellige kombuis of kantine in beeld. Prima verzorgd … !

Tijdens het zeevissen vanaf Texel heb ik voor 6 euro een zeehengel gehuurd en voor 8 euro een portie pieren gekocht. De zeepieren zijn helaas niet te huur maar ze waren vandaag in de aanbieding dus ik heb mazzel. De Rival bezoekt een aantal plekken vanwege de wegtrekkende scharretjes. Maar desondanks vangen we toch nog een aardig emmertje vis. De ondermaatse scharretjes gooien we natuurlijk terug. De overgebleven scharretjes moeten natuurlijk wel schoongemaakt worden. Gelukkig neemt schipper Jaap de moeite om die kunst even aan te leren. En dus sta ik in mijn witte Tshirtje vis schoon te maken op het dek van de Rival.

zeevissen vanaf texel 5a
We varen uit rond 10.00 uur in de morgen vanuit de haven van Oudeschild.

Na een heerlijke dagje zeevissen vanaf Texel komen zijn we om 16.00 uur weer netjes retour in de haven van Oudeschild. Daar is het ondertussen een drukte van jewelste en we nemen nog even een koud biertje op een terras om de bedrijvigheid nog even te bekijken. De garnalenvissers komen terug en ook de bootjes die op pad zijn geweest naar de zeehonden komen stuk voor stuk de haven in.

zeevissen vanaf texel 3
Scharretje met Krabbetje aan de lijn.

zeevissen vanaf texel

CONTACTGEGEVENS
U kunt middels onderstaande gegevens reserveren:
Schipper J. Tuitman
0222 – 313410
06 – 51835030
info@sportvissentexel.nl

Website: Sportvissen Texel
Prijzen (ook voor groepen)

zeevissen vanaf texel 4a
De scharretjes lekker gebakken in de boter met salade en veel saus.

DSCN2182

DSCN2132

DSCN2123

DSCN2176

DSCN2151