Wandeling Piedestal de Fontaneilles

Wandeling Piedestal de Fontaneilles
Tijdens onze wandeling Piedestal de Fontaneilles lopen we door en langs het zuidelijke eind van de Gorges du Tarn. Ik zie Millau als zuidelijk einde van de Gorges du Tarn. Vandaar begint de fraaie Gorge zich langzaam te ontplooien om bij Le Rozier definitief het gesteente binnen te snijden. De wandeling Piedestal de Fonteneilles begint bij Chateau Peyrelade, gelegen tussen Rivieres-sur-Tarn en Boyne.

wandeling piedestal de fontaneilles
Het wandelgebied met links de Piedestal en rechts de rots van de Chateau Peyrelade

Wandeling Piedestal de Fontaneilles

Tijdens deze af en toe pitte wandeling piedestal de Fonteneilles hebben we heel wat momenten stilgestaan en ademloos naar de wijdse uitzichten gekeken die zich voor onze ogen ontplooiden. Soms kon het gewoon niet op. En dat laatste geld natuurlijk vooral voor de uitzichten vanaf de Piedestal de Fontaneilles.
Maar vooral ook vanaf de heuvels halverwege en de beklimming vanuit de Chateau de Peyrelade bleven de vergezichten permanent boeien. Je kijkt richting Rivieres-sur-Tarn, La Cresse, Compeyre en Paulhe en uiteindelijk helemaal richting Millau. Die laatste kun je niet perse zien want hij ligt net om de bocht.

00b piedestal riviere sur tarn
De illustere Piedestal de Fontaneilles van de klifrand gefotgrafeerd (zie boven)

Ondertussen meandert de wandeling Piedestal de Fontaneilles tussen de bossen, de weilanden en de kliffen rond Chateau Peyrelade die het begin vormen van de bloestollend mooie Gorges du Tarn. Die begint uiteindelijk een paar kilometer verder bij Le Rozier. Voordeel van dit stukje van de Gorges du Tarn is dat je ook dicht bij een aantal andere gebieden zit en omdat de Gorge nog niet zo steil is heb je nog veel licht en zon. Dat blijkt ook wel want we hebben de gehele dag in de stralende zon gelopen.

En daar is verder niks over te vertellen. De foto’s van de wandeling piedestal de Fontaneilles vertellen de rest van het verhaal:

wandeling piedestal (7)
Het zusje van de rots van de Piedestal.

wandeling piedestal (6)
Uitzicht op La Riviere-sur-Tarn, Cresse, Compeyre en met een beetje fantasie Paulhe en Millau. Dit is een karakteristiek beeld van de wandeling piedestal de Fontaneilles.

wandeling piedestal (4)
Bovenop de rots naar het zusje van de berg …

wandeling piedestal (3)
Nogmaals het vergezicht richting Millau

wandeling piedestal (2)
De velden boven La Riviere-sur-Tarn en Cresse

wandeling peyrelade (4)
Het pad langs de klif op weg naar Chateau Peyrelade.

chateau Peyrelade (3)
Het pad naar Chateau de Peyrelade

wandeling peyrelade (1)
geologie gorges du tarn (4)
De prachtige kliffen die het begin van de Gorges du Tarn inluiden.

 

Pagina Gorges du tarn

La Riviere sur Tarn

St Enemie toerisme