Veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam

De veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam is een flinke autopont over het Noordzeekanaal waar uiteraard ook fietsers en voetgangers mee kunnen reizen. De veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam ligt aan het einde van de Nieuwe Hemweg in het Westpoortgebied. Het is geen leuke fietstocht tenzij je zoals ik wel van urbane of industriële routes houd. Ik mag ook graag door de haven van IJmuiden wandelen. Vanaf de Zaandamse kant word het snel interesanter. Je kunt richting Westzaan of Oostzaan en dan verder de Noord-Hollandse polder in.

Veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam

veerpont amsterdam hemweg zaandam

Pontnummer GVB 909 / 913
landelijk pontnummer: NH23
Kruist het Noordzee kanaal

De veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam vaart de gehele week dag en nacht. Zowel overdag als ‘s nachts vaart hij 3 keer per uur op het hele uur, 20 over en 40 over vanaf Amsterdam en steeds 10 minuten later vanaf Zaandam. Je hoeft hier dus nooit lang te wachten.

Voor wie vanuit Amsterdam Noord-Holland in wil kan de veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam een alternatieve route zijn. Je kan rechtdoor Zaandam in en vanuit daar uitwaaieren door Noord-Holland. Hou wel rekening met de afstanden: vanuit Diemen is het bijvoorbeeld 16 kilometer fietsen naar de veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam.
Aan de kant van Amsterdam zit je midden in het Westpoort gebied ter hoogte van Geuzenveld/Slotermeer en Sloterdijk. Dit is het nieuwe havengebied van Amsterdam en dat zul je weten ook. Ik heb daar diverse luchtjes ingeademd die niks met de natuur te maken hebben. Ook aan de kant van Zaandam zit je tussen de bedrijventerrein van het  Zuiderhout. Ook hier duurt het even voor je weer in de frisse lucht zit.  Je bent dan ook vlakbij het station en het centrum van Zaandam.

Vanaf hier kun je trouwens ook doorfietsen richting Nauerna en de veerpont over het Noordzeekanaal bij Spaarnwoude en zijkanaal C. Dat is een leuk stukje via Westzaan. Je kunt natuurlijk verder fietsen richting de Wormer, Schermer, Purmer en Beemster. Of naar Beverwijk, IJmuiden of de omgeving van Haarlem en Heemstede. Voor de betere kuiten dus een leuke optie.

Hieronder een kaartje:

pontje Hemweg Zaandam Hembrug

Hierboven een kaartje van de omgeving en locatie van veerpont amsterdam Hemweg Zaandam Hembrug. Tevens een aantal fietsknooppunten die u kunt gebruiken bij het uitstippelen van een fietstocht rondom deze beide pontjes.

Hieronder een fotoimpressie van de veerpont amsterdam Hemweg Zaandam Hembrug. Aan de Zaanse kant komt je trouwens uit in het oude industriegebied Zuiderhout, nu een groot winkelgebied met onder andere een Hornbach, Praxis, Vrijbuiter, Prenatal, Karwei, Babyland en een paar prima vreettenten. Leef je uit.


00 veerpont hemweg zaandam hembrug (17)
Pont 9 van het GVB

00a veerpont hemweg zaandam hembrug (13)
Steiger aan de kant van Zaandam

01 veerpont hemweg zaandam hembrug (2)
Steiger en Horeca aan de kant van Amsterdam

02 veerpont hemweg zaandam hembrug (3)

02a veerpont hemweg zaandam hembrug (6)
Richting Zaandam gekeken

03 veerpont hemweg zaandam hembrug (1)
Richting Amsterdam gekeken

04 veerpont hemweg zaandam hembrug (4)

05 veerpont hemweg zaandam hembrug (5)
Dit is wat ik noem een klassieke pont. Autodek en 2 gangen voor fietsers en voetgangers.

06 veerpont hemweg zaandam hembrug (10)

07 veerpont hem weg zaandam hembrug (11)

08 veerpont hemweg zaandam hembrug (9)
Uitvaren steiger aan de Amsterdamse kant.

09 veerpont hemweg zaandam hembrug (12)
Invaren steiger aan de Zaandam kant. Daar achter o.a Praxis, Hornbach, Vrijbuiter etc.

10 veerpont hemweg zaandam hembrug (16)

11 veerpont hemweg zaandam hembrug (7)
Noordzeekanaal richting Amsterdam

12 veerpont hemweg zaandam hembrug (8)
Noordzeekanaal richting IJmuiden.

13 veerpont hemweg zaandam hembrug (15)