Schilder Jan van Hoppe, JHP van Hoppe

de schilder jan van Hoppe.
Over de schilder jan van hoppe weet ik bijna niks. Ik weet dat hij bestaat omdat ik hem tegenkom op internet als ik in google zoek op jnp hoppe. Ik kom dan echter alleen maar advertenties tegen van schilderijen die op diverse sites zijn verkocht. Info over de schilder jan van hoppe ontbreekt volkomen.

schilder jan van hoppe

Volgens mijn familie die het schilderij al lang kent zou het dus Jan van Hoppe zijn. Maar nogmaals, ik kan niks vinden over de schilder jan van hoppe. Niet op internet, niet op allerlei websites over schilders of ergens anders. Wel vreemd als je in aanmerking neemt dat ik zijn werken wel diverese keren ben tegengekomen als werk op allerlei websites.
Wel heb ik nog ergens gevonden dat hij uit Dordrecht komt en stadsgezichten schildert. Blijkbaar is hij ook een keer op vakantie geweest want dit is toch heel duidelijke een landelijk tafereel.

Onderstaand werk van de Ploeger is te koop
tegen elk aannemelijk maar wel redelijk bod

Het schilderij is niet in zeer goede staat maar als je er wat aandacht aan besteed kan het een stuk verbeteren.
De lijst is in prima staat maar eenvoudig en strak. Ik vind de lijst wel bij het schilderij passen.


schilder van hoppe 1
De Ploeger, zoals wij hem noemden.

janvanhoppe 2 detail
Man&Paard in Detail

janvanhoppe 3 kwaliteit
Om aan te geven dat het schilderij een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Ook zitten er barstjes in de verf.
Alles verf is wel aanwezig, er zijn geen beschadigingen.

janvanhoppe 4 signature
Detailopname van de handtekening

Hieronder aan ander schilderij:
schilder jan van hoppe

En de handtekening die op dit schilderij staat
zie de gelijkenis met de dubbele P

handtekening hoppe

 

www.hetoudegesticht.nl

www.tuinplantenindex.nl