Regio Rivierenland, fietsen en wandelen

De regio Rivierenland is één van de mooiste regio’s van Nederland samen met als topregio’s de Betuwe, de Bommelerwaard, het Land van Maas en Waal west en de Tielerwaard. Deze pagina is een samenstelling van fiets- en wandelroutes alsmede campings in de Regio Rivierenland. Dit prachtige gebied is samengesteld uit de gebieden Tielerwaard, de Culemborgerwaard, de Betuwe, de Bommelerwaard en het westelijk deel van het land van Maas en Waal.

De regio Rivierenland

De regio Rivierenland bevat de volgende waterwegen: de Maas, de afgedamde Maas, de Waal, de Nederrijn, de Lek en de Linge. Het is een gebied waar relatief weinig mensen wonen en de dorpen klein zijn. Het is een gebied van ongekende schoonheid en rust. De natuur is er spectaculair. De rivieren zelf, de laagwater gebieden er omheen, de natuurgebieden die er zijn ontstaan zoals moerassen en de landbouw vormen een uitgebalanceerd geheel.

Op de pagina Regio Rivierenland vind u informatie over wandelroutes, fietsroutes, campings en natuurlijk de uitgelezen horeca in dit gebied.

Algemene informatie:

Rivierenland, geografie en historie.

De Bommelerwaard

De Linge, de rivier en haar omgeving

Bootje huren in de Maas / Lithse Maas

Overtuinen in rivierenland

Ooievaars rond de grote rivieren


Wandelroutes:

Wandelroute Sint Andries, Rossum en Hurwenen.


Fietsroutes:

Pontjesroute Maas 1

 

 

 

regio rivierenland 2
Fort Sint Andries bij Rossum (klik voor grote versie)

regio rivierenland globaal
Kaartje van Rivierenland (© Netperk.eu)

Rivierenland is een streek in het zuidwestelijk deel van de Nederlandse provincie Gelderland die bestaat uit drie gebieden/streken: de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.
De streek loopt van het Rijk van Nijmegen in het oosten tot aan de Zuid-Hollandse stad Gorinchem in het westen, en van de Linge en de Waal in het noorden tot de Maas in het zuiden. Rivierenland is dunbevolkt, alleen Tiel, Zaltbommel, Culemborg en Geldermalsen zijn grotere plaatsen. De laaggelegen streek staat bekend om zijn fruitteelt.

Rivierenland wordt soms gelijkgesteld met de Betuwe, echter, Rivierenland bestaat – naast de Betuwe – ook uit de streken de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Rivierenland moet je ook niet verwarren met het rivierengebied. Dat loopt van de Duitse grens tot aan de Noorzee en is dus veel groter.

Rivierenland