Recepten van Oma

Op deze pagina een verzameling recepten die ik zelf vaak gebruik. Dit zijn veelal geen originele recepten en als ik nog weet waar ik ze vandaan heb dan meld ik dat ook. Weet ik dat niet meer en stoot ik iemand voor het hoofd vul het contactformulier dan even in.
De Indonesische recepten die u op deze pagina vind zijn van een huishoudster uit Indonesië die ze weer van een Indonesische kokkie had die in de jaren vijftig voor een rijke Nederlander in Bandung, Indonesie, werkte.
Ook vind u hier originele Nederlandse gerechten zoals ik die van mijn Oma heb gekregen. Ook mijn Vader en Moeder waren uitstekende koks en hun toprecepten deel ik graag met de wereld.

Recepten

Alles over zoetstoffen

Recepten zonder suiker, vooral koekjes

Ik heb na het overlijden van mijn oma al haar oude recepten gekregen. Hier zitten onder andere handgeschreven recepten bij van bijvoorbeeld griesmeelpudding met bessensap, een ware klassieker

Ik ben al die recepten nu weer bij elkaar aan het zoeken en zal deze in onverkorte versie op deze website gaan vermelden.

Bruine bonensoep 3x

Aardappel-Groentesoep met kerrie en rookworst

Shortbread, origineel Brits recept

Tarte Tatin, omgekeerde appeltaart met bladerdeeg

Kerstbrood, familierecept, beter kan het niet …

Oma’s cake, traditioneel recept

Kruidkoek, makkelijk recept

Vis-stoofpotje met de Franse slag

Garnalen Roerbak met Kokosmelk en knapperige groente

Extra dikke gevulde snert

Niet alleen heb ik oude recepten van mijn oma gekregen maar ook haar kookboeken. Daarin heb ik een keur aan prachtige oude foldertjes gevonden. Die ben ik aan het inscannen en u kunt deze begin 2018 op deze site vinden. Een voorbeeld is één van de eerste foldertjes voor diepvriesgroenten.

Mijn andere websites:

Tuinplantenindex
Het Oude Gesticht