Pontjes Linge, Rivierenland

Pontjes Linge gaat over de fiets- en voetveren over de Linge. De rivier de Linge kent een drietal pontjes. Daar heb ik ook een aparte pontjesroute van gemaakt. Pontjes Linge verwijst naar alle 3 de pontjes Linge want elk pontje heeft zijn eigen pagina. Op die pagina’s vind u ook informatie over de nabij gelegen fietsknooppunten.
Makkelijker is het om de pontjesroute Linge te downloaden. Daar staan alle pontjes in inclusief de fietsknooppunten rondom die pontjes. De route en de kaartjes zijn als .docx te downloaden en in de toekomst ook als pdf. Nu moet het nog even simpel. Maar het kan in ieder geval. En anders de informatie bekijken via internet want deze website is geschikt voor mobiele media.

Hieronder een lijstje en een kaartje met de locatie van de pontjes langs de Linge en daarna de drie pontjes.

1 = Enspijk – Marienweard
2 = Arkel – Spijk
3 = Heukelum – Galgenwaard / Oosterwijk

pontjes langs de linge


De Linge vormt één van de mooiste fietsgebieden in Nederland. Je komt langs de rivier, door dorpjes, langs mooie natuurgebiedjes, bloesembomen, prachtige fruitgaarden en heerlijke terrasjes. Pontjes Linge geeft alle pontjes in dit gebied weer met hun fietsknooppunten en omliggende plaatsjes en bezienswaardigheden zoals molens of kastelen en forten.
Het mooiste gedeeltje van Linge en ook het gedeelte waar pontjes linge over handelt ligt tussen Gorinchem (eigelijk Spijk) en Geldermalsen. Overigens kun je ook nog even doorrijden naar Buren langs de Korne, ook een leuk stukje tussen de bomen door naar het historische plaatsje. De pontjes linge route word daarmee echter wel meer dan 70 kilometer lang.

Pontjes Linge

De drie pontjes over de Linge:

Pontje Arkel – Spijk (nummer 2)

rivier de linge

Pontje Marienwaerdt – Enspijk (nummer 1)

pontje over de linge

Heukelum – Galgenwaard (nummer 1)

pontje over de linge 2

pontjes linge

Lingeweb.nl