Pontje Nigtevecht Nederhorst den Berg

In dit artikel informatie over het pontje Nigtevecht Nederhorst den Berg met fiets knooppunten en informatie over de dienstregeling. Het pontje Nigtevecht Nederhorst den berg bevind zich aan de dorpsstraat in Nigtevecht naast de Kerk. Het is vlakbij Knooppunt 42. Aan de andere zijde van de Vecht komt u van of aan bij de Eilandse weg.

Belangrijke informatie: vroeger kon je niet doorijden langs de Vecht vanaf Nigtevecht naar Vreeland. Tegenwoordig kan dat wel. U kunt bij Chaletpark De Vechtoever door het hek en langs het park door langs de Vecht. Verder steeds rechts aanhouden om langs de Vecht door te rijden richting Loenen a.d. Vecht.

Pontje Nigtevecht Nederhorst den Berg

Fietsknooppunten:

Op deze website krijgt u ook altijd informatie over de omliggende knooppunten. Kijkt u op bijgaande kaartjes dan ziet u gelijk hoe het allemaal in elkaar steekt. En nogmaals, u kunt vanaf knooppunt 41 dus doorfietsen naar Vreeland en Loenen aan de Vecht.

knooppunten pontje nigtevecht 1 knooppunten pontje nigtevecht 2 01 pontje Nigtevecht knooppunt 42

02 pontje Nigtevecht dorpsstraat ingang De kantjeboord II 2 pontje Nigtevecht nederhorst den berg  03a

Klik op de foto’s voor een grotere versie. Rechts knooppunt 42 en de ingang van het pontje in de Dorpsstraat tegenover de kerk.

Na 45 door Nederland gefietst te hebben vanuit Amsterdam en Diemen ben ik dan eindelijk een keertje in Nigtevecht geweest. Vroeger hadden mijn ouders een stacaravan in Loenen ad Vecht en ik heb 20 jaar heen en weer gefietst tussen Loenen en Amsterdam. Maar altijd langs het Amsterdam Rijnkanaal of de Angstel. En dan nu in 2017 heb ik eindelijk Nigtevecht een keer van binnen gezien. Leuk dorpje, jammer van de enorme hoeveelheid auto’s die het dorp volledig aan het oog onttrekken. Vooral de bijna monumentale dorpsstraat is één grote berg auto’s. Heel jammer. Ik snap het wel, ik heb zelf ook een auto voor de deur staan, maar ik woon op een woonerf in Diemen en niet in een fraaie dorpsstraat met historische panden.

Informatie over het pontje Nigtevecht Nederhorst Den Berg

Pontnummer: Ut03 / NH38)
Naam van het pontje: De kantjeboord II
Gaat over: De Vecht bij Nigtevecht

Dienstregeling:

Hele jaar:
maandag tot vrijdag
van 7:00 – 8:30 uur
van 12:00 – 13:30 uur
van 15:30 – 17:30 uur

Het hele jaar
Zaterdag en zondag
van 12:00 – 17:30 uur

14 dec t/m 4 jan : Geen vaart

Dit pontje vaart dus niet altijd. Sterker nog, je kunt er niet echt op rekenen behalve in het weekend. Verder is het een pontje voor scholieren en woon – werkverkeer.

Milieu-vriendelijk.
Dit pontje valt onder de nieuwe generatie fiets- en voetveren die niet meer op vuile diesels draaien of met kabels de overzijde bereiken. Dit pontje draait op accu’s die voor het grootste deel door zonne-energie worden opgeladen. Alleen bij grote drukte in de Zomer gaat de stekker er af en toe.

En hieronder een Fotografische impressie van het pontje Nigtevecht Nederhorst den Berg

pontje Nigtevecht 03   06 pontje Nigtevecht nederhorst den berg pontje  dorpsstraat nigtevecht pontje eilandseweg knooppunt 41

pontje eilandse weg nederhorst den berg  18 pontje Nigtevecht fiets knooppunt 41 14 eilandseweg pontje Nigtevecht knooppunt 41 16 pontje Nigtevecht knooppunt 41