Pontje Maasbommel Megen, Maas

Het pontje Maasbommel Megen geen heen en weer in een prachtig fiets-, wandel- en watersportgebied. De zogenaamde Gouden Ham is een oud zandwinningsgebied waar ze een natuur/recreatiegebied van hebben gemaakt. In de omgeving kun je mooi fietsen en vind je onder andere ook nog de tuinen van Appeltern.

Pontje Maasbommel Megen

pontje maasbommel megen

Pontnummer: Ge39 / NB20
Vaart over de: Maas
Autoveer
Kabelveerpont met motor
Naam van de pont: Lith

Dienstregeling pontje Maasbommel Megen
Hele jaar van Maandag tot vrijdag van 06:30 – 19:00 uur
Hele jaar op zaterdag en zondag van 10:00 – 19:00 uur
Informatie Stichting de Maasveren
Telefoon: 0412-481568
Website: www.maasveren.nl

NB: de oplettende pontjesliefhebber zal hebben opgemerkt dat de naam van de pont niet “Maasbommel” is maar “Lith”. In Lith vaart een pont met de naam “Reserve”. Stichting de Maasveren verklaart desgevraagd dat er een pont in reparatie is vanwaar deze uitwisseling. Leuk van de stichting Maasveren dat mij dat even keurig via de mail werd uitgelegd. Inmiddels is de orde weer hersteld en varen de Lith en de Maasbommel weer op hun respectievelijke heen en weertjes.

Hieronder ziet u de positie van het pontje Maasbommel Megen ten opzichte van de andere pontjes en in het gebied. Het pontje Maasbommel Megen is is nummer 3. Het ligt naast het pontje Maasbommel Loswal – Gouden Ham (nr 7) en vlakbij Megen – Appeltern (nr 4)

pontjesroute maas
NB: de afstand Lith – Ravenstein is ±25 kilometer.

knpt gouden ham 1
Bron: routeplanner.fietsersbond.nl

U bereikt het pontje Maasbommel Megen via knooppunt 28 aan de kant van Maasbommel of bij het pontje Maasbommel – Gouden Ham (pontje 7). Aan de andere kant (Brabant) bereikt u het pontje via knooppunt 34 bij Megen of Knooppunt 14 dat komt uit de richting van Oss, Macharen en Oijen. Knooppunt 25 is bij Nieuwe Schans en verder naar Alphen (pontje 2) en Lith (pontje 1)
Bent u overgestoken met het pontje Maasbommel Megen dan komt u bij Maasbommel (knoopunt 28) en de Gouden Ham. U kunt hier het pontje nemen vanaf de Loswal of omrijden langs de Gouden Ham richting Appeltern via de knooppunten 49, 89 en 55. Na knooppunt 89 kunt u naar Appeltern of via knooppunt 49 naar Altforst. Knooppunt 56 gaat door naar het pontje Batenburg-Demen (5) Om een lang verhaal kort te maken: zonder al te ver te fietsen kunt u hier voor een eurootje of 10 de hele dag heen en weer varen tussen Brabant en Gelderland.

Megen maasbommel 10

Megen maasbommel 01
Het pontje Maasbommel Megen in haar natuurlijk habitat …

Megen maasbommel 02

Megen maasbommel 03

Megen maasbommel 04

Megen maasbommel 05

Megen maasbommel 06

Megen maasbommel 07

Megen maasbommel 08

Megen maasbommel 09

Megen maasbommel 11

Megen maasbommel 12

Megen maasbommel 13