Pontje Kaag Oude Ade of Zevenhuizen

Pontje Kaag Oude Ade is bijna een rondvaart. Het is een lange tocht over de Kager Plassen en het pontje stampt dapper rond over deze flinke plas water. Vertrek en aankomst liggen midden tussen de watersport en de horeca dus voor een droge keel hoeft niet te worden gevreesd. Het pontje Kaag oude Ade vaart van Mei tot september maar alleen van juni tot augustus elke dag. Dit dus echt een zomers pontje.

pontje kaag oude ade

Pontje Kaag Oude Ade

Veerpont Kaag – Oud Ade / Zevenhuizen
Pontnummer: ZH02
Kruist: Kager Plassen
Soot veerpont: Fiets-/Voetveer
Soort veerpont: Motorveerpont
Naam van het pontje: Heen en Weertje

Dienstregeling pontje kaag oude ade
In mei op zaterdag en zondag van 10:00 – 17:30 uur
Van juni t/m augustus dagelijks van 10:00 – 17:30 uur
In september op zaterdag en zondag van 10:00 – 17:30 uur

Er is nog aardig wat te vertellen over dit heerlijke pontje Kaag oude Ade. Bijvoorbeeld dat de overtocht lekker lang duurt. Je gaat namelijk helemaal de Kagerplas over. En dat je bij horeca start en bij horeca uitkomt.En dat hij aan de kant van de Kaag nog best wel lastig is te vinden.En dat ik het idee had echt op avontuur te gaan. En dat het pontje kaag oude ade hij niet naar Oud Ade gaat maar naar Zevenhuizen, maar ja, dat zijn maar zeven huizen, en dat telt blijkbaar niet.

Als je start aan de kant van Oud Ade moet je na het laatste bordje van de fietsknooppunten gewoon rechtdoor rijden. Je komt dan aan het einde op een soort parkeerplaatsje met een schutting er omheen. Beetje naar rechts lopen, langs het terras en achter de boom ligt het pontje.

vanaf de andere kant is het lastig om knooppunt 25 te vinden. Dit is slecht aangegeven. Maar ga vanaf knooppunt 51 maar rechtdoor, over de brug van de ringvaart en dan met een haakse bocht naar beneden. Kom je vanzelf bij de ringvaart terecht en daar is knooppunt 25, bijna onder de brug. Deze rit is ook echt alleen maar te maken als het pontje vaart. Er is geen alternatief en omrijden is stevig. Dit is dus een zomerse route of in Mei en september in het weekend. Maar dan krijgt je ook wel waar voor je geld. Dit gebied is trouwens prachtig om te fietsen. Mooie weggetjes langs de weilanden, veel molens en rietkragen. Holland op zijn best hier dus.

Nu om te beginnen het kaartje:

knooppunten_oude_ade_kaag

Let dus op: knooppunt 25 ligt vrijwel onder de brug bij de ringvaart.Knooppunt 8 ligt niet in Buitenkaag maar aan de overkant van de ringvaart in de Kaag
Ik heb de naam van Oud Ade verkeerd gespeld, dat ga ik nog wel eens veranderen.
NB: Het kaartje is op basis van de routeplanner.fietsersbond.nl

Website van de Kager pontjes: Veerpont kaag

Let op de schutting, die zie je ook als ja na knooppunt 8 aan het einde van de Beatrixlaan bent.
Die moet je dus echt helemaal uitrijden en dan langs het terras van Restaurant Benjamin.

CIMG6713
CIMG6714
Bij het uitvaren is te zien hoe ver we gaan varen. Een waar avontuur.
CIMG6715
CIMG6721
CIMG6727
CIMG6730
CIMG6731
CIMG6732
CIMG6736
CIMG6740
CIMG6741