pontje heukelum galgenwaard oosterwijk

Het pontje heukelum galgenwaard is wederom een pontje waar ik helemaal enthousiast van word en weer in de Linge. Lekker ongedwongen, eenvoudig en eerlijk. Een lekker klein pontje in een klein dorpje in een prachtig gebied. Bij dit soort pontjes blijf ik altijd ff hangen. Beetje drinken of eten en kijken naar het heen en weer gebeuren. Bovendien bevind dit pontje zich langs de Linge, wat mij betreft één van de mooiste riviertjes van Nederland. Het pontje heukelum galgenwaard gaat van het schilderachtige plaatsje Heukelum naar het dagrecratieterrein de Galgenwaard bij Oosterwijk.

pontjes langs de linge
Pontje Heukelum Galgenwaard vind je bij nummer 3, links op de kaart. De Afstand tussen Arkel/Spijk enerzijds en het pontje Heukelum Galgenwaard (Oosterwijk) (3) anderzijds is ongeveer 6.5 a 7 km. De afstand tussen het pontje Arkel Spijk en het pontje Enspijk Marienwaerdt is ongeveer 25km. Dus van Heukelum/Galgenwaard naar Enspijk/Marienwaerdt is ongeveer 19km. Vanaf Heukelum is het nog zo’n 8 km naar Geldermalsen. Reken voor de hele Linge van Arkel naar Geldermalsen zo’n 33 km.

Tegenover het centrum van Heukelum ligt dagrecreatieterrein de Galgenwaard. Door de fraaie ligging aan De Linge biedt het recreatiemogelijkheden voor veel watersportactiviteiten. Direct aan de oever is een aantal camperplaatsen beschikbaar. De Galgenwaard is een dagrecreatiegebied aan De Linge, nabij Oosterwijk in de gemeente Leerdam. Het is een gebied voor de kleine watersport en om te vissen. Maar ook wandelaars en fietsers zullen hier genieten. Het is een dagrecreatieterrein waar je kunt Kanoën vanaf de kanosteiger, vissen en wandelen (Laarzenpad). Verder zijn er camperplaatsen, passantenplaatsen voor de watersport, het pontje Heukelum Galgenwaard, een boothelling en een vuilwater station. Het gebied is gratis toegankelijk. Honden zijn ook toegestaan, maar dan moeten ze wel aangelijnd zijn. NB: het is een dagrecrateigebeid en dus geen kampeerterrein. Of de camperplaatsen voor overnachting zijn bedoeld is nergens terug te vinden.

Pontje Heukelum Galgenwaard

Pontnummer: Ge24 / ZH52
Fiets- en voetveer
Motorveerpont

Dienstregeling 2016
Vaarschema pontje heukelum Galgenwaard 2016
Vanaf 2 april tot en met 4 september dagelijks van 10.30 t/m 17.30

Telefoonnummer: 06 – 13 08 38 02
Tarief: 1 euro per persoon
Telefoon 0344-681644 (Uiterwaarde)
Telefoon 06-13083802 (Schipper)
Website : www.uiterwaarde.nl

pontje heukelum galgenwaard 1
Het kaartje van de fietsknooppunten in de omgeving van het pontje Heukelum Galgenwaard. Naar rechts liggen de knooppunten 49 en 57 bij Leerdam aan gene zijde van de Linge. Daar kunt u kiezen aan welke kant u doorgaat langs de Linge.  Bron van het kaartje: routeplanner.fietsersbond.nl

00 pontje heukelum afvaart
Zicht naar Heukelum vanaf Galgenwaard (Lingedijk)
00a pontje heukelum bij leerdam afvaart
01 veerman heukelum oosterwijk
Lees hieronder het leuke verhaal over dit pontje. Hier te zien Dhr. Baijens, de laatste veermanvoordat het veer in 1972 werd opgeheven.
02 heukelum baijens voetveer
02 veer heukelum lingedijk
Oud en nieuw in 1 beeld gevat.
03 veer heukelum oosterwijk
Het veerpontje in beeld.
04 pontje heukelum richting leerdam
De Linge richting Leerdam
06 pontje heukelum aankomst
Richting Heukelum
07 pontje heukelum kedichem
En richting Koudichem
14 veer heukelum oosterwijk

Uiterwaard recreatie