Pontje Appeltern Megen

Pontje Appeltern Megen bevind zich in een bijzonder fraai en verrassend stukje Rivierenland. De Gouden Ham is een oude grindput die nu recratiegebied is geworden. Dit zie je vaker in deze contreien en ik juich het van harte toe. Het is een stukje rivier met mooie natuur, uitstekende watersportfaciliteiten, horeca, campings en mooie fiets en wandelpaden. Kortom, een leuk gebied om eens uitgebreid te gaan bekijken.

Pontje Appeltern Megen

Pontnummer Ge41 / NB21
Auto-, fiets- en voetgangersveer over de Maas
Soort : Autoveer
Boot : Kabelveerpont met motor
Naam Boot : Megen

Dienstregeling pontje Appeltern Megen
Hele jaar van maandag tot vrijdag van 06:00 tot 24:00 uur
Hele jaar op zaterdag van 07:00 – 24:00 uur
Hele jaar op zondag van 08:00 – 24:00 uur

Informatie pontje Appeltern Megen
Stichting de Maasveren
Telefoon : 0412-481568 (Stichting de Maasveren)
E-mail : mail@maasveren.nl
Website: www.maasveren.nl

Fietsknooppunten:
Ten eerste de locatie van deze pont ten opzichte van de andere pontjes over de Maas. Het pontje Appeltern Megen is nummer nummer 4. Je kunt dan meteen linksaf de Gouden Ham in. Dat is dus een beetje verwarrend. Zowel pontje 3 (Maasbommel-Loswal) als Pontje 4 (Pontje Appeltern Megen) meren af naast de Gouden Ham. Pontje 3 ligt meteen naast pontje 7. Neem 7 en je fietst in 10 minuten naar pontje Appeltern Megen. Je fietst dan dwars door de Gouden Ham langs de Maas. Het is maar een kort stukje maar leuk om eens te doen.

En rij ook vooral door naar Batenburg want dat is een schilderachtig plaatsje met mooie monumenten. Appeltern is een watersportgemeente met bovendien prachtige Heemtuinen, de Tuinen van Appeltern. Deze liggen vlak buiten het dorp Langs de N329.


pontjesroute maas
Bron: routeplanner.fietsersbond.nl
knpt gouden ham 1
Bron: routeplanner.fietsersbond.nl

Bovenstaand kaartje zegt alles over de knooppunten in de buurt. Het pontje ligt globaal tussen knooppunt 35 in Brabant en knooppunt 89 in Gelderland. Megen is een leuk plaatsje met uitstekende Horeca. Ik heb daar in de buurt van knooppunt 35 (en de antieke wachttoren) heerlijk geluncht. Pas vanaf hier op want voor je het weet ben je op weg naar Oss. Wil je langs de maas blijven fietsen dan is een kleine omweg onvermijdelijk. Via knooppunt 1 ga je richting Ravenstein en via knooppunt 14 richting Macharen.

Het gaat dan niet overal langs de Maas maar voor je weet fiets je weer door langs de uiterwaarden. Let ook vooral op de mooie dijkhuizen en oude boerderijen, vooral aan de Brabantkant.Raadpleeg routeplanner.fietsersbond.nl voor de exacte richtingen. Of natuurlijk de diverse knooppuntkaarten. Zowel die van Falkplan als die van de ANWB voldoen uitstekend. Falk is tegenwoordig beter te verkrijgen. Die zijn ook wat goedkoper. Maar via de website van de ENFB kun u bij de routeplanner gratis en voor niets uw routes plannen.

pontje appeltern megen

megen-appeltern 02

megen-appeltern 03

megen-appeltern 04

megen-appeltern 05

megen-appeltern 06

megen-appeltern 07

megen-appeltern 08

megen-appeltern 09

megen-appeltern 10

megen-appeltern 11
De pont gezien vanaf de Gouden Ham