opzetten goldcamp voortent

Opzetten Goldcamp voortent met gebruik van SHS clips is een aan te leren vaardigheid. Gaat in het begin vaak fout maar dat is niet erg, je bent immers al op de camping. Het opzetten Goldcamp voortent, in dit geval een palermo, is bepaald geen rocketscience. Het opzetten goldcamp voortent is een slag die je even door moet hebben. Ik ga regelmatig alleen op vakantie en ik kan het in mijn eentje. Zo moeilijk is het dus niet.
Om bij het opzetten goldcamp voortent een mooie strakke tent te hebben staat is het wel van belang goed te kijken en te zorgen dat de boel mooi recht staat voor je gaat afspannen. Zet eerst de punten tegen de caravan aan vast, dan de hoekpunten. En doe vooral al de ritssluitingen dicht anders krijg je die later niet meer dicht als de boel strak staat. Waarschijnlijk gaat u de eerste keer, net als ik, alles nog een keertje fout doen want zo zitten we nou eenmaal in elkaar.

goldcamp palermo

Opzetten Goldcamp voortent deel 1:  Het frame

 1. Leg de stokken klaar volgens het schema (zie onderaan deze pagina) en steek de delen 1+2 aan elkaar.
 2. Doe de voortent met de pees door de rail zonder de zij en voorpanelen.
 3. Plaats de SHS clips aan de dunne pees en zet ze de buitenste op gelijke hoogte en de derde precies in het midden.
 4. Plaats de middenstok aan de voorzijde plus de delen 8+9+20 en zet hem schijn neer met de onderzijde richting caravan zodat hij blijft hangen.
 5. Haak de aan elkaar gezette delen 1+2 in de SHS clip en schuif in middendeel 5 en zet de boel rechtop. Span licht af. Door de afhangende tent blijft de boel (als het goed is) gewoon staan.
 6. Verbind de hoekstukken 3 en 4 met het middenstuk
 7. Zet de staanders schijn richting middenstuk.
 8. Steek nu de dakleggers 1+2 door de SHS clips een de buitenzijde en span ze zeer licht aan. Zet nu 3+4 rechtop. De tent staat nu in feite.
 9. Rits u alle panelen er in, de zijkanten en de voorkanten

Opzetten Goldcamp voortent deel 2:  Het opspannen.

(De juiste volgorde is van groot belang)

 1. Breng de petluifelstokjes aan en span deze zover uit dat de frontliggers aan de binnenzijde nog net het tentdoek van de voorwand raken.
 2. Stel eerst de middenstaander op hoogte en de beide hoekpunten op zodanige hoogte dat de afspanpunten overal even ver boven de grond hangen en let er op dat de ramen horizontaal moeten zitten.
 3. Span nu het front in de breedte uit en zorg daarbij dat het middenstuk exact in het midden van de opening komt te staan.
 4. Nu de dakliggers op spanning brengen.
 5. Nu de rubber spanners aan de onderzijde gaan aanbrengen. Begin met de beide spanners die tegen de caravan aanzitten en trek de zijkant strak door de spanners schuin op te spannen onder de caravan. Je trekt de tent dus eigenlijk tegen de caravan aan.
 6. Zet nu de tent aan de hoekpunten 3 en 4 goed strak in beide richtingen. Hierbij mag best enige kracht gebruikt worden. De boel mag strak staan, dat komt de stevigheid van de tent ten goede en daarmee de duurzaamheid.
 7. nu alle overige spanners aanbrengen en opspannen. Span bij de ritsen de rubbers haaks over elkaar zodat ze nog open en dicht kunnen.

opzetten goldcamp voortent frame

Hierboven het frame met alle stokken en de nummers

Hieronder een voorbeeld van de SHS clips. Merk ook op hoe hij de pees in de clip zit gestoken.

opzetten goldcamp voortent shs clip

Goldcamp.nl