Landen en streken

Op deze pagina Landen en streken vind u informatie over diverse landen en streken waar ik ben geweest in binnen- en buitenland. Op deze pagina Landen en streken vind u informatie over diverse landen en streken waar ik ben geweest in binnen- en buitenland. Van rivierenland tot de Dordogne. Landen en streken is niet meer dan een doorverwijspagina naar de respectievelijke landen en streken.

Landen en streken


Binnenland

Texel

Rivierenland

DiemenBuitenland

Frankrijk

Schotlandlanden en streken

Voor mooi hoef je niet ver weg …  (De Kromme Mijdrecht)

Vakantie:
periode van een aantal dagen waarin je vrij bent en niet hoeft te werken
Een verblijf buiten de eigen woonomgeving voor ontspanning of plezier met minstens één overnachting buitenshuis.
Recreatie waarbij je minstens vier nachten buiten de eigen woonplaats verblijft
bij wet of c.a.o. geregeld aantal dagen waarop een werknemer vrij is van arbeid, met behoud van loon; te onderscheiden van: feestdagen, verlof, kort verlof, verlet, verzuim
vrije tijd die je baas je geeft.
Tijd waarin je je vrij moet voelen en op vakantie moet gaan.

Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. Dit betreft een periode die (veel) langer is dan een weekend (waarin veel mensen vrij zijn), vaak minimaal een week. Werknemers hebben vakantie wanneer zij hiervoor vakantiedagen (of andere snipperdagen) inleveren. Scholieren, studenten en docenten hebben vakantie wanneer hun school gesloten is en zij geen andere verplichtingen hebben.

Sinds ongeveer de laatste helft van de 20e eeuw wordt onder vakantie vaak verstaan dat er een reis wordt gemaakt: de zogenoemde vakantiereis. Mensen gaan louter voor ontspanning alleen, met vrienden, in groep of met hun gezin naar een andere plaats, om daar ervaringen op te doen of een betere kans op goed weer te hebben.

Strikt genomen verstaat men onder vakantie een verblijf gedurende een periode van vijf of meer dagen met ten minste vier opeenvolgende overnachtingen niet in de eigen woning doorgebracht voor recreatieve doelen.

Mijn overige websites
Het Oude Gesticht
Tuinplantenindex