Kinlochewe, pareltje in de Scottisch highlands

Kinlochewe is een piepklein dorpje in de Schotse hooglanden. Je vind het ergens tussen Loch Ness en the isle of Skye. Veel schotser kan het dus niet. En gezien de hoeveelheid soorten Whisky in het plaatselijke hotel zal het ook niet veel Schotser meer worden. Ik kom in Kinlochewe op reis van Fort William naar Skye. We  hebben onderweg nog Fort Augustus aangedaan en een prachtige rit gehad door de highlands. In fort augustus hebben we de serie sluizen in het Caledonian Canal bekeken. Omdat ze onderweg die toeristische route hebben gevolgd besloten we ook een tussenstop te maken. We kozen voor Kinlochewe en dat bleek achteraf een bijzonder goede keuze te zijn geweest. Het leukste aan dit dorpje is de kleinschaligheid. Hier kun je alleen boodschappen doen als de winkel open is en dat is hij niet zo vaak. Er is een tankstation, een hotel, een cafe, een kerk en de eerder genoemde winkel, tevens stoffeerderij en postkantoor.

Kinlochewe, Highlands

Hotel & Bunkhouse Kinlochewe:
Het Hotel&Bunkhouse Kinlochewe is van prima kwaliteit en heeft een uitstekende pub en dito restaurant. Je kunt er bovendien internetten en de hoeveelheid verschillende soorten Whisky is indrukwekkend. Ze serveren slow food maar dat stond zo snel op tafel dat het volgens mij een excuus om is eventuele wachttijden bij drukte te omzeilen. Maar dat maakt het alleen maar charmanter voor mij. De mensen zijn enorm aardig en vriendelijk. Dit is een plek waar je je echt welkom voelt. Bij het hotel hoort een zogenaamd Bunkhouse, een soort jeugdherberg achtige overnachtingsgelegenheid waar je voor weinig geld kun slapen en eten kunt maken in een gemeenschappelijk keuken. Slapen doe je in stapelbedden met een aantal tegelijk in een kamer.

kinlochewe hotel 1 kinlochewe hotel 2
kinlochewe hotel bunkhouse kinlochewe hotel wandelschoenen

Whistle stop Cafe
Het Whistle stop cafe in Kinklochewe is ook weer zo’n typisch schots verschijnsel. Een klein restaurant in een houten barak langs de weg waar je uitstekend kunt eten. We hebben daar echt zitten genieten. En dit was niet de eerste keer in schotland dat we zelf onze drank moesten meenemen. Ja u leest het goed, zelf je flessen drank meenemen.

Ze hebben dan geen vergunning en dat is natuurlijk slecht voor de aanloop. Dus mag je zelf alcholische dranken meenemen en als goedmakertje betaal je dan een pond voor een glas.
Het restaurant zelf voelt aan als een huiskamer en het personeel is wederom verschrikkelijk aardig en voorkomend. Je zit er heerlijk, de kachel brand met grote houtblokken, er is een soort lounche gedeeltje met een echt bankstel en fauteuils en het eten was echt uitstekend.

the whistle stop cafe 4  the whistle stop cafe

the whistle stop cafe 2 the whistle stop cafe 3

De village store
Er is ook een winkel in Kinlochewe, De Kinlochewe village stores. Dit is een bakkerij, news agent, grocery en off license. Hier mag je dus wel drank kopen, samen met een boterham en een krant. Het is een prachtige winkel waar je gewoon voor lol even langs moet. Het is tevens een Meubelstoffeerderij en de rotzooi is totaal.

Maar wel heel erg leuk, al zeg ik het zelf. In de zomer kun je er volgens mij buiten zitten want er staan picknickbanken buiten. Op internet, de tripadvisor, staat dat je er kunt eten maar er is ook een bericht uit 2015 dat het een bende is. Dat kan ik welliswaar beamen maar het is wel een hele leuke bende. Een restaurant is het volgens mij niet hoewel een ander bericht uit oktober 2013 melding maakt van lekker eten. Neem de gok en ga even langs.

kinlochewe shop 2

kinlochewe shop 4 kinlochewe shop 6

Servicestation en de Tipsy Laird:
Dit is een tankstation, shop en B&B naast de ingang van de kamping. Toen ik dit ging opzoeken op internet kwam ik er trouwens achter dat het te koop stond (maart2016). Geen idee dus wat er nu van is geworden en of de B&B en het winkeltje nog open zijn. Er is ook een soort website van het tankstation. Ik ben er 2 keer geweest om te tanken en een paar reepjes te kopen voor tijdens de wandeling. De foto’s van de B&B zien er leuk uit op de site van de makelaar. Verder kan ik er niks over vinden.

Kinlockewe Servicestation en Tipsy Laird

Kinlochewe Caravan club site
Over de camping in Kinlochewe heb ik al een artikel gewijd dus ik volsta met de mededeling dat ze er zijn. Overigens wel handig om te weten dat je hier niet met een tent kan staan. Het is echt alleen maar een caravan- en campersite.

Kinlockewe caravan park camping Kinlochewe 1