Karsten tent opbouwen op de Lemeler Esch

Niks eenvoudigers dan een Karsten tent opbouwen. Stekker in het stopcontact en opblazen dat ding. Een Karsten tent opbouwen is namelijk een Karsten tent oppompen, zo eenvoudig is dat. Karsten oppompbare tenten zijn een wonder van vernuft en sterk als een berg. Ik heb 2 seizoenen met een Karsten 300 oppompbare tent gekampeerd en dat ding heeft zelfs nooit in de wind bewogen. En daar zit een stevig noodweer bij op de Lemeler Esch.Karsten tent opbouwen

Hieronder de verschillende stappen van de Karsten tent opbouwen in foto’s zichtbaar gemaakt.

karsten, oppompbare, tent
De eerste fase is het zoeken van de ideale positie en het neerleggen en vastpinnen van het worteldoek:

karsten, oppompbare, tent
Fase twee karsten tent opbouwen: Het uitleggen van de tent. Dat was dit keer even schrikken, er zat allemaal “schimmel” op mijn tent. Maar dat was aanslag die nog het gevolg was van een stofregentje op Texel vorige jaar. Niks aan de hand, maar wel even mijn hart in mijn keel.
karsten, oppompbare, tent
De eerste buis is opgepompt, de tweede is onderweg. De pomp die ik heb is de KT-230V-HP, exclusief voor Karsten. Deze pomp blaast de tent in een minuut of 3 op (niet met de chrono gemeten).Het geluidsnivo is te doen hoewel het natuurlijk wel even duidelijk hoorbaar is voor de directe buren. Maar toen ik aan de andere kant van de auto stond viel het wel weer mee. In het verleden was het oppompen van mijn luchtbed ook even lawaai en dat duurde langer en moest gedurende de vakantie nog wel een keer of 5 gedaan worden.

karsten tent opbouwen 2Volgende stap is naar binnen lopen en de buizen opzetten en naar buiten duwen. En dat ziet er dan zo uit:

karsten, oppompbare, tent
De tent staat nu nog helemaal los. Alleen de hoekpunten zijn met een haring vastgezet. Dus nog niet helemaal strak. Op naar het volgende onderdeel van de karsten tent opbouwen, de comfortluifel en de andere onderdelen.

karsten, oppompbare, tent
De comfortluifel zit er aan en alles is vastgezet. Dat vastzetten heb ik natuurlijk gedaan voor ik de luifel er aan maak. Het vloerkleed is een doorlaatbare mat van karsten, vergelijkbaar met het bo-carpet ademde grondzeil. De campingbeheerder is blij met je als je dit gebruikt. Op sommige campings is het zelfs verplicht voor de voortent, zeker als je een caravan hebt.

karsten, oppompbare, tent
Regenluifeltje er aan en klaar is keer. Ik heb de luifel dubbel vastgezet. Dan staat de luifel wat rustiger. Stoeltje staat er al, het inrichten kan beginnen.

karsten, oppompbare, tent

Ik heb een auto met een hele grote kofferbak dus ik heb een lekker bedje meegenomen. Dit is een handige in elkaar-passend-zelf-in-elkaar-geschroefde-bedbodem. Ik heb een matrasje eens zo op het tentzeil gelegd en de boel was na een paar dagen helemaal zeiknat. Dit is voldoende geventileerd om droog te blijven. En het werkt. Minder goed geschikt voor mensen die op de motor met vakantie gaan.

karsten, oppompbare, tent
En dat ziet er dus zo uit …

karsten, oppompbare, tent
Koelbox, keuken in aanbouw en de schone was.

bouw 11
Karsten tent opbouwen is klaar, het feest kan beginnen. Ondertussen is het wolkendek aan het openbreken, de temperatuur gaat omhoog, tijd om de korte broek aan te trekken en er op uit te gaan.

Karsten travelstore