Kamperen in binnen- en buitenland

Ik ben een fervente caravankabouter maar vroeger ging ik maar al te graag kamperen. In 2011 heb ik weer een tent gekocht maar na 2 jaar had ik genoeg van het gebrek aan comfort (ik word een dagje ouder) en heb toen een kleine caravan gekocht.

Op deze pagina over kamperen alles wat ik zelf weer heb ontdekt over deze heerlijke manier om je vakantie door te brengen. Er zit nog een staartje tentcamperen en verder veel over kampings en caravans.

Fotoserie van mijn eigen caravan HIER

kamperen delta kamperen

Kamperen Algemeen 

Lijst met mijn Charme Campings Nederland

Caravan trekken met rijbewijs B … ?

Checklist tweedehands caravan kopen

Stormbanden van de voortent plaatsen

Opzetten voortent caravan

Voor- en nadelen van doorlaatbaar tenttapijt

Gebruiksaanwijzing voortent opzetten Goldcamp

Kampeerwinkels

Het beste tentdoek (bestaat niet … )

De Gelert Nebula Beyond

Goed verzekerd? Zeker Weten? Dacht ik ook maar heel veel was bij mijn standaard verzekering wel voor een deel maar niet helemaal gedekt. Controleer dit en verzeker je eventueel bij.

Laat regelmatig je caravan controleren, bij voorkeur elke 2 jaar. Let op de leeftijd van de banden en de houdbaarheidsdatum van je gasleidingen.

Gas en Elektra op de camping

Startpagina Gas en Licht op de Camping

Levensduur campingaz 904 en 907 

Gasverbruik camping en caravan

Welke stekker op de camping?

De blauwe CEE campingstekker

Europese stekkers en systemen

Omrekenen Watt – Volt – Ampere

Kamperen in het buitenland

Schotland pagina

Frankrijk pagina

Denemarken, 4 dagen outdoor.

Campings in Oostenrijk (zeeer kort lijstje)

Lijst met campings in Luxemburg

Denk niet dat je in europa geen paspoort nodig hebt. Je hebt overal in Europa een identiteitsbewijs nodig. Ga je vliegen (bijvoorbeeld naar Engeland) dan willen ze toch weer je paspoort zien. Neem je paspoort dus voor de zekerheid altijd mee.

Maak een afspraak bij je garage en geef je auto een zomerbeurtje. Let op de banden, de olie, de accu, ruitenwisservloeistop en vooral ook de bandenspanning.

De Karsten opblaasbare tent

De karstentent opzetten

De karstentent opbouwen 2

Uitbreidingen voor de Karsten opblaasbare tent

De karsten te koop (verkocht)

Geschiedenis en definitie:

Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft. Dit is meestal één of meerdere nachten. Er zijn speciaal daarvoor ingerichte locaties: campings.

Men neemt genoegen met relatief weinig luxe, vaak met de bedoeling om van de natuur te genieten en tot rust te komen. Ook het informele, “vrije” karakter van deze vorm van overnachten, kan een belangrijke reden zijn om voor deze activiteit (in plaats van voor een ander vakantieverblijf) te kiezen. Kamperen kan een grote groep activiteiten omvatten, variërend van survivaltochten waarbij de deelnemers zeer weinig bagage bij zich hebben, tot het verblijven in accommodaties met elektriciteit, gas en stromend water

Camping is als recreatieve activiteit eind negentiende eeuw ontstaan in Engeland. Welgestelde lieden die fietstochten maakten overnachten soms in bij hotels opgeslagen tenten. In 1906 werd in Groot-Brittannië die eerste camping club opgericht. Op initiatief van Carl Denig gebeurde dat in 1912 in Nederland met de oprichting van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club. Het eerste officiële kampeerterrein werd in 1924 geopend in Vierhouten. Tot dan toe was het vooral een elitaire ‘sport’. Daar kwam in de jaren dertig van de vorige eeuw verandering in toen de activiteit ook populariteit verwierf onder de ‘gewone man’. De grote doorbraak kwam echter na de Tweede Wereldoorlog, dankzij meer vrije tijd, gestegen welvaart en een grotere mobiliteit.

Bron: Wikipedia

 

Mijn andere websites:
Het Oude Gesticht
Tuinplantenindex