Kamperen in Schotland

Kamperen in Schotland is een verzameling artikelen over mijn kampeervakantie in Schotland 2015. Ik ben 3 weken wezen kamperen in Schotland met een caravan en het is één van de mooiste gebieden waar ik in Europa ben geweest. Persoonlijk vind ik qua natuurlijke schoonheid alleen de Alpen mooier. Maar de woestheid van de Schotse Highlands en de prachtige kusten en kliffen staan nog steeds in mijn geheugen gegrift.


Hoogtepunten waren de beklimming van de Ben Nevis en mijn wandeling langs Rubha Hunish op Skye. Ik ga zeker terug naar Schotland en ik zal zeker weer gaan kamperen in Schotland. Dit keer ben ik met 2 vrienden geweest die een kamper hadden. Ik was met mijn eigen sleurhutje. De Camper is ideaal voor Schotland omdat de camping voor Nederlandse begrippen erg duur zijn vanwege het dure pond.

Kamperen in Schotland

Met de DFDS naar Newcastle on Tyne

Ferry’s in Schotland, CalMac

Kampings in Schotland

Camping Skye

Kampings Caledonian Canal

Kwaliteit van de Britse en Schotse kampings

Elektra op de Britse en Schotse kampings

Welke stekker in Schotland en Groot Brittanie

Het klimaat in Schotland

Campings in Schotland waar ik gestaan heb

Camping Portree, Skye: Torvaig Campsite

Camping Glen Nevis aan de voet van de Ben Nevis

Gibson Park Caravan clubsite Melrose

Kinlochewe caravan club site

Wandelen in Schotland

Wandelroute Melrose & Eildon Hills

De beklimming van de Ben Nevis, algemene informatie en adressen

Ben Nevis, de route + kaartjes

Ben Nevis, het pad

Ben Nevis, fotografische impressie van mijn dag aldaar.

Rubha Hunish, Skye, wandelroute

Rubha Hunish, Skye, fotografische impressie

Wandeling ‘The Old Man of Storr

Wandelroute Loch Clair en Loch Coulin, Kinlochewe

Plaatsen en belevenissen

Iona, het spirituele eiland

St Columba, de Iona’s heilige

Kaartje van Iona

The Isle of Skye

Schotse hooglanden en Ben Nevis

Het Falkirk Wheel

Nevis Range Kabelbaan en ATB downhill

Kinlochewe, pareltje in de Highlands

Autoroute en sightseeing Mull (o.a. Tobermory en Calgary Bay)

Autoroute en Sighseeing Skye en Dunvegan Castle

 

 

kamperen in schotland
Onze prachtige kamping op Skye in Portree

 

Mijn andere websites:
Tuinplantenindex
Het Oude Gesticht