Gratis parkeren Bergen aan zee

Gratis parkeren Bergen aan zee. Gratis parkeren Bergen aan zee is niet aan de orde tenzij je tussen 1 november en 28 februari gaat. Verder moet er betaald worden in Bergen en omgeving. Er zijn wel parkeerplaatsen in het centrum vlakbij zee maar dat zijn er niet zoveel. De meeste parkeerplaatsen liggen verder van zee af, zo’n 1 a 3 kilometer lopen. Gratis parkeren Bergen aan zee zou dus feitelijk een lege pagina kunnen zijn. Gratis parkeren in Bergen komt niet voor.

Gratis parkeren Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee geldt betaald parkeren gedurende de maanden maart t/m oktober. Er wordt regelmatig gecontroleerd. Om het even anders te stellen, alleen in november, december, januari en februari kun je er gratis parkeren. De rest van het jaar geen gratis parkeren bergen aan zee. Ook in de wijken ben je de Sjaak. Bovendien is Bergen aan zee zo klein dat er geen sprake is van wijken. De beschikbare ruimte is vol en de parkeerplaatsen voor vergunninghouders of betaald.

– Betaald parkeren van van 10.00 tot 19.00 uur
– Parkeerkosten in Bergen aan Zee: € 1,90 per uur, € 10,00 per dag.
– De meeste hotels en pensions hebben voor gasten een recreantenparkeervergunning.

Gehandicapten mogen met hun gehandicaptenparkeerkaart de parkeervakken gratis gebruiken.
Omdat gratis parkeren niet mogelijk is en het in het hoogseizoen bovendien erg druk is ga ik dus niet al te vaak naar Bergen of Bergen aan Zee. Ik kom voornamelijk in Bergen in het voor- en naseizoen want bij mooi weer is het meteen zoeken en moet je hoe dan ook nog een stuk lopen tot je bij het strand bent of bij een startpunt voor een wandeling.

Ook de duinen bij Bergen kosten geld. In Bergen kost dus eigenlijk alles geld tenzij je er in een Hotel of appartement verblijft, dan heb je meestal wel je eigen gratis parkeerplaats. Bergen NH is een gemeente die bestaat uit Aagtdorp – Bergen – Bergen aan Zee – Bregtdorp – Camperduin – Catrijp – Egmond-Binnen – Egmond aan den Hoef – Egmond aan Zee – Groet – Hargen – Rinnegom – Schoorldam – Schoorl – Wimmenum.

Parkeerseizoen betaald parkeren

In de gemeente Bergen geldt in verschillende kernen en periodes betaald parkeren:

•Bergen en Schoorl: gehele jaar van 10.00 tot 19.00 uur
•Egmond aan Zee en Bergen aan Zee: van 1 maart tot 1 november van 10.00 tot 19.00 uur

Tarieven
Tarief: € 1,90 per uur, met een maximum van € 12,00 per dag (met uitzondering van Hargen aan Zee: maximum van € 6,00 per dag voor het parkeerterrein Hargen aan Zee). Gratis parkeren met parkeerschijf, maximaal 1 uur geldt voor zone E in Bergen. Bij de parkeerautomaten kunt u betalen met muntgeld of via uw mobiele telefoon. De voordelen van belparkeren zijn dat u geen geld bij u hoeft te hebben en nooit teveel betaalt omdat er per minuut wordt afgerekend. Het systeem kan ook door sommige Duitse toeristen worden gebruikt.

Gratis parkeren bergen aan zee

Gemeente Bergen