gebruiksaanwijzing voortent caravan opzetten

Deze gebruiksaanwijzing voortent opzetten is van de Goldcamp Palermo 240 voortent. Maar die is gelijk aan de andere tenten. Het is een goede gebruiksaanwijzing om te begrijpen hoe je een standaard simpele voortent van een caravan moet opzetten. Hier is de letterlijke tekst overgenomen uit de gebruiksaanwijzing voortent van de Goldcamp Palermo. De gebruiksaanwijzing voortent opzetten is op zich oke maar toch heb ik hem zelf enigzins aangepast, met name na het zien van de instructiefilmpjes op YouTube.Daar komt bovendien bij dat ik zelf de gebruiksaanwijzing voortent in meer verschillende stappen verdeel. Hebt u aan deze summiere gebruikswaanwijzing voorten opzetten van goldcamp voldoende dan kunt u het zo laten, klik anders even naar dit artikel, Het meest belangrijk is volgorde van spannen. Eerst het midden hoog, dan de zijkanten hoog, dan de voorzijde breed spannen, dan de dakliggers spannen te beginnen met de binnenste.

gebruiksaanwijzing voortent opzetten

Tip: gebruik een touwtje om de omloop op te meten.
Trek dit door de rail, hou het touwtje aan beide zijdes van de caravanrail tegen de grond en meet later de lengte van het touwtje op.
Leg er desnoods een knoopje in of markeer met een stift.

Gebruiksaanwijzing voortent opzetten van Goldcamp:

Een goede opbouw is een eerste vereiste voor een lange levensduur. Wij willen u graag met deze instructie uitvoerig informeren hoe u uw voortent of caravanluifel perfect kunt opbouwen. Door de diversiteit in caravanvormen zal met enige marge in de pasvorm rekening gehouden moeten worden. Een proefopbouw thuis is zondermeer aan te bevelen. Hierbij kunt u tent, frame en accessoires op compleetheid controleren.

  1. Plaats de caravan op een vlak stuk grond geheel horizontaal om een optimale afspanning te bereiken. Om te voorkomen dat uw voortent of caravanluifel vuil wordt is het verstandig een plastic folie te gebruiken waarop u de voortent kunt uitleggen.
  2. Om inscheuren te voorkomen dienen eventuele bramen en scherpe randen aan de caravanrail verwijderd te worden. Indien nodig tentrail schoonmaken om vervuiling tegen te gaan.
  3. Trek nu de voortent of caravanluifel, na alle losse panelen verwijderd te hebben, door de tentrail. Dit het liefst met 2 personen, één voor het doortrekken en één voor het goed invoere van de voortent in de rail. Afspanpunten links en rechts op gelijke hoogte aanbrengen.
  4. Frame volgens bijgevoegde frametekening op de plaats leggen, buisklemmen aanbrengen en de pootdelen in de hoeken monteren. Het geheel nog niet in elkaar zetten.
  5. Indien u gebruik maakt van SHS clips, breng deze dan nu op de juiste hoogte aan.
  6. Zet het middenstuk van het frame schuin onder de voortent en hang de middelste dakligger met de haak in het tentoog. Verbind de middelste dakligger met het middenstuk. Neem dan het linkerhoekstuk, schuif dit eerst aan het middenstuk, plaats de hoek op de juiste plaats de staander iets naar binnen staan. Haak nu, net als bij het middenstuk, de dakliggers met de haak in het tentoog en verbind deze weer met het hoekstuk. De andere hoek dient u op dezelfde manier aan te brengen. (Bij de 350 cm diepe voortenten nu het frame van de voorbouw plaatsen)
  7. Plaats alle losse panelen en sluit alle ritsen.
  8. Bij een voortent de petluifelstokjes aanbrengen en deze zover uitspannen dat de frontontliggers aan de binnenzijde nog net het tentdoek van de voorwand raken. Zet vervolgens de staanders op zodanige hoogte dat de afspanpunten overal even ver boven de grond hangen. Span nu het front in de breedte uit en zorg daarbij dat het middenstuk exact in het midden van de opening komt. (Bij de 350 cm diepe voortenten eerst de voorbouw en daarna het basisframe in de breedte spannen) Nadat u het front in de breedte goed gespannen heeft spant u de dakliggers in de diepte.
  9. Begin de voortent of caravanluifel d.m.v de haringen en trapspanners af te spannen, te beginnen bij de 2 afspanpunten achteraan bij de caravan, daarna de beide hoekpunten vooraan. Zorg daarbij dat de wanden keurig recht in één lijn staan.
  10. Tochtstrook en wielafdekking door de rail trekken en de slikranden naar binnen vouwen. Bij caravanvoortenten kunt u tot slot gordijnen ophangen. Voor de volledigheid hieronder nogmaals de framebuizen in schema

Frametekening gebruiksaanwijzing voortent opzetten
Bij het frame treft u een frametekening aan waarop alle onderdelen inclusief positienummer worden weergegeven. Controleer het frame door de delen aan de hand van de frametekening te sorteren. Wij adviseren u de buisklemmen en klembeugels vooraf te monteren, zodat u deze handelingen niet meer tijdens de opbouw hoeft te verrichten. Alle telescoopbare delen in elkaar schuiven en licht vastklemmen. Elke Goldcamp voortent wordt geleverd inclusief framezak waarin u de gemonteerde delen gebundeld kunt opbergen.

goldcamp voortent frame

Standaarduitrusting
Goldcamp voortenten worden naast een compleet frame standaard geleverd met haringen, ladderspanners, gordijnen, tochtstrook, wielflap en tentzakken. Het merendeel van deze onderdelen zit middenin het dak van de voortent gerold, voor controle dient u dus het dak van de voortent geheel uit te rollen. De standaarduitrusting van Goldcamp luifels is afhankelijk van het model, meer informatie hierover vindt u in onze folder en/of websiteSHS steunen / Tentogen
Door gebruik te maken van SHS clips, die als accessoire leverbaar zijn, is het niet meer nodig dat er tentogen op de caravan worden geschroefd. Bovendien is met SHS clips een optimale plaatsing van de dakstangen mogelijk, dit bevorderd een betere afspanning. Elke Goldcamp voortent is voorzien van een speciaal koord aan de binnenkant van het dak voor de schroefloze bevestiging van de optionele SHS clips. Nadat de voortent of luifel door de tentrail van de caravan is geschoven, worden de SHS clips aan het speciale koord bevestigd. Door het zwarte lipje omhoog te halen kunt u de SHS clip op iedere gewenste positie plaatsen. Door het zwarte lipje weer in te drukken klemt de SHS clip zich stevig vast aan het speciale koord. Bij het opbouwen van de voortent of luifel worden de dakliggers ingehaakt en bij het uitspannen wordt de clip met het vlakke deel automatisch vast tegen de caravanwand gedrukt. Mocht u geen gebruik willen maken van SHS clips dan dient u uw caravan te voorzien van de bijgeleverde tentogen. Voordat u deze met de meegeleverde schroeven monteert is het noodzakelijk onder de tentogen een afdichtingsmiddel (bijvoorbeeld kit) aan te brengen. Let erop dat de tentogen iets van de tentrail af geplaatst moeten worden zodat er genoeg ruimte overblijft om de haakstok in het oog te bevestigen. De tentogen voor de dakliggers aan de zijkant moeten op een hoogte van ca 210 cm van de grond gemeten worden geplaatst. Het tentoog voor de centrale dakligger dient uiteraard precies in het midden geplaatst te worden. Bij grotere maten voortenten worden 2 extra dakliggers en tentogen meegeleverd

Goldcamp website