Camping Oostenrijk, in de bergenCamping Oostenrijk

Karinthie

Maltatal, komt er goed uit, mooi dal

 

Tirol, Salzburg

Camping Viertaler, Salzburg, 30-09, 15 euro (doorreiscamping, slecht sanitair)

Camping Oetztal.com, Tirol, hele jaar open, 14 a 18 euro, langs beek, zeer mooi *

Camping Steinplatte, Tirol, hele jaar, 18 a 20 euro (zeer mooi, geen wifi)

Camping Alpen Mark, hele jaar, 15 euro, hoge waardering *

Camping Zillertal, hele jaar, plek?

Schloss camping, bergen, in dorpje, redelijk dicht bij weg.

Natterer See, niet helemaal positief

Camping Alpen caravanpark, duur en druk, modern

Camping Seeblick, niet al te mooi, wisselende kritieken

Camping Hell, luxe mooie camping maar duur en langs drukke weg

Camping Solden, aardig aan de prijs maar mooi en rustig, prima kritieken *

Camping Stadlerhof, heel mooi en goed maar erg duur internet (5 per uur)

Camping Inntal, aan de prijs, wifi aanwezig, prijs onbekend

Camping Romantiek, lawaai van autoweg, verder erg mooi

Camping Kranebitterhof, doorgangscamping met optie voor verblijf 25 euro all inclusive

Camping Hoferdorf, rustig, voorzieningen matig, prijs 22 euro inclusief

Camping Itter, heuvelachtig, vlakbij de bergen, wel drukke weg in de buurt.

Camping Prutz, lawaai en kleine plekken, goeie doorreiscamping

Camping Wilder Kaiser, kleine plekken, Slecht weer vaak genoemd.

 

 

 

Camping Oostenrijk

camping oostenrijk
Klik op de foto voor een grote weergave


Camping Oostenrijk op Wikipedia:
Oostenrijk (Duits: Österreich), officieel de Republiek Oostenrijk (Duits: Republik Österreich), is een binnenstaat in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.
Oostenrijk ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.871 km², waarvan slechts 32% onder de 500 meter ligt. De hoofdstad is Wenen, dat ook met afstand de grootste stad van het land is. Van de inwoners spreekt het merendeel Duits, dat ook de officiële taal is.
De geschiedenis van camping Oostenrijk gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Keizerrijk Oostenrijk, dat in de 19e eeuw tot de Europese grote mogendheden behoorde. Het land was van 1867 tot 1918 onderdeel van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije en na de kortstondige Republiek Duits-Oostenrijk ontstond in 1919 de Eerste Oostenrijkse Republiek. Na de Duitse Anschluss en de bezetting door de geallieerden in de periode daarna, werd in 1955 Oostenrijk middels het Oostenrijks Staatsverdrag weer zelfstandig en werd de Tweede Oostenrijkse Republiek gevestigd.
Staatkundig gezien is Oostenrijk een federale parlementaire republiek met negen deelstaten. Het staatshoofd is de Bondspresident, de Bondskanselier is het regeringshoofd. Oostenrijk is lid van de Europese Unie, de Verenigde Naties en een groot aantal andere internationale organisaties.

De Alpen strekken zich over een groot deel van camping Oostenrijk uit: driekwart van het land behoort tot dit berggebied. De hoogste berg in Oostenrijk is de Großglockner met 3797 meter. Andere hoge bergen zijn de Wildspitze (3768 m), de Weißkugel (3739 m), de Großvenediger (3674 m), de Hintere Schwärze (3628 m) en de Similaun (3606 m). In het oosten langs de Donau kenmerkt het landschap zich door glooiende heuvels en vlaktes.
Het laagste punt van Oostenrijk is Hedwighof in Burgenland met 114 meter boven zeeniveau. Het natuurschoon van Tirol, Salzkammergut, Innsbruck, de Oostenrijkse Alpen, en de stad Salzburg en de aantrekkelijkheid van Wenen en andere culturele centra hebben Oostenrijk tot een belangrijk Europees toeristencentrum gemaakt.

Rivieren:
De belangrijkste twee rivieren zijn de Donau en haar zijrivier de Inn. Evenals de Inn stromen ook de Isar, Enns en Traun rechtstreeks in de Donau. De Lech is een bekende zijrivier van de Donau. Het grootste meer is het Neusiedler Meer, dat zich bevindt op de grens met Hongarije en op een hoogte van 115 m.

Klimaat:
Het heuvelland, de laagvlakten en de dalen hebben een landklimaat. Boven de 1500 meter heerst een hooggebergteklimaat. Het westelijk deel van het land is beduidend natter dan het oosten. Gebieden aan de zuidkant van de Alpen hebben mediterrane trekjes. De föhnwind is van invloed op het temperatuur en weerverloop.

Lees verder op Wikipedia