camping Ben Nevis Glen Nevis

Wie de Ben Nevis wil beklimmen kan het beste op de camping ben nevis gaan staan. De officiele naam is Glen Nevis Holidays maar ik hou het op camping Ben Nevis. Kampeer je op deze camping dan ben je binnen 5 minuten op het pad naar de top van Ben Nevis. En ik kan het weten want ik heb zelf op camping Ben Nevis gestaan en ook op de top. Het pad er tussen zal ik me nog lang heugen.

Glen nevis campsite receptie
De receptie bij binnenkomst. Links de snackkar die in het hoogseizoen voor de vette bek zorgt. In hetzelfde gebouwtje de Shop


Camping Ben Nevis

De Camping Ben Nevis op zich is heel erg mooi, vooral de plaatsen. Enige nadeel is wederom het grindbed en praktische onmogelijkheid je voortent op te zetten als je een caravan hebt. Die staat dan met zijn haringen in grof grind en dat is niet stevig. Hopen dat je geen storm krijgt of een luifel neerzetten die je makkelijk weg kunt halen.
Het sanitair is zoals meestal in de UK en Schotland over de houdbaarheidsdatum maar wel netjes en schoon. Ik heb er dan ook lekker gedoucht, dat moet gezegd worden. Het is een vrij grote camping met een opvallend vlak en groot tentenveld. Vrijwel iedereen op de camping komt er om te wandelen.
Er is een nette receptie en een bijzonder basic maar afdoende kampwinkeltje. In het hoogseizoen staat er een snackkar naast de receptie. Hij is op de foto te zien links van het gebouwtje. Maak je gebruik van alle faciliteiten zoals internet en stroom dan ben je in je eentje met een caravan 25 euro per dag kwijt. Tentje voor 1 persoon 9 pond inclusief auto. voor 2 personen ben je 18 euro kwijt.

Zie verder de tarieven voor campers en caravans
Zie verder de tarieven voor tentjes

Verder zijn er nog camping pods, stacaravans en een houthhostel. Verder je nog een pub (Cafe Beag) en een restaurant waar je goed kunt eten en dat meteen naast de camping zit. Kortom, een totaal pakket daar op Camping Ben Nevis

De Ben Nevis
Vanaf de camping kun je de Ben Nevis zien en het pad naar boven ook. Wil je de berg beklimmen dan start je vanaf Camping Ben Nevis of je komt er langs. Wie er alles van wil weten verwijs ik naar mijn artikel over de mooiste tocht van mijn vakantie in Schotland. Feitelijk ligt de Camping Ben Nevis aan de voet van de berg, beter kun je het niet hebben als daar naar boven wil. Er zijn nog meer campings in het gebied waarvan je de meeste ook op deze site kunt vinden.

kamperen ben nevis
De Ben Nevis vanaf de camping. Ons campementje zie je links

pad ben nevis vanaf glen nevis
Het zig-zag pad naar de top van de Ben Nevis vanaf de Camping Ben Nevis

kaartje startlocaties 2
Alle locaties met de beide startmogelijkheden en de Camping Ben Nevis plus horeca.

camping ben nevis
Camping Ben Nevis vanaf de Ben Nevis. Je ziet hem bijna de gehele beklimming.

kaartje startlocaties omgeving
Kaartje van de beklimming

Glen nevis campsite tentenveld
Het tentenveld van Camping Ben Nevis

camping ben nevis 3
Ons eigen kampementje onder de bomen …

camping ben nevis midgets
En met bescherming tegen de Midgets, en dat in de kou …

camping ben nevis 2
De overkant van de Vallei (Glen is vallei, Ben is Berg, het riviertje heet de Nevis)

camping ben nevis 1