Autoroute Skye Dunvegan Castle

De autoroute Skye Dunvegan Castle is niet alleen een mooie rondrit die langs Castle Dunvegan leidt maar het is ook een route die uitgebreid kan worden of als onderdeel van een rondtour over Skye. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de autoroute Skye Dunvegan doorrijden over de B884 naar de zuidpunt van Skye, Lower Milovaig en dan doorlopen naar de Neist Point Lighthouse. Dat is slechts 5 km vanaf Milovaig.Autoroute Skye Dunvegan Castle

autoroute skye dunvegan portree

Zoals hierboven reeds gesteld is deze rondrit de basis voor veel meer. Rondom de B884 ligt een veelheid aan (doodloopende) weggetjes die je midden in de wildernis brengen en waar je hoogst waarschijnlijk de enige bent in de verre omtrek.

Beschrijving autoroute Skye Dunvegan
Ik begin in Portree en pak de A87. Neem na ongeveer 6 kilometer de A850 linksaf richting Dunvegan. De A850 blijft je volgen tot aan Dunvegan. Nu kun je het kasteel gaan bezoeken en daarna of meteen de A863 pakken. Wil je wat avontuur dan kun je na 2 km rechtsaf slaan en de B884 pakken om de uiterste zuidkant van Skye te gaan verkennen. Maar je kunt ook doorrijden en de A863 volgen tot aan Bracadale. Hier kun je ook weer kiezen: of de A885 pakken richting Portree of de A863 blijven volgen en omrijden naar Portree via Sligachan. Heb je de tijd neem dan de A863 want dit is wel een veel mooiere route met veel heuvels en kleine riviertjes. In beide gevallen kom je weer uit op de A87 richting Portree of elders.

autoroute skye dunvegan map
Kaartje van de route over Skye


Castle Dunvegan is open voor het publiek en een fraai voorbeeld van een Kasteel waar al honderden jaren een Clan de Scepter zwaait, in dit geval de MacLeod’s. De huidige familie levert de 30e chief die je met een beetje mazzel nog tegenkomt ook op Dunvegan. Toen ik er in 2015 was waren ze de boel nogal aan het renoveren en ik heb slechts de begane grond gezien en niks van de familievertrekken zelf. Ik hoop dat ze dat snel veranderen want ze rekenen, zoals het goede schotten betaamt, wel de volle mep om er binnen te komen. Er zijn ook nog tuinen te bekijken maar de omgeving zelf vond ik mooier dan de tuinen.

Tijdens het rijden van de autoroute Skye Dunvegan zie je Skye in zijn volle glorie, compleet met zijn heuvels en ruwe kusten. Het is een glorieuze rit zou ik willen stellen. Die rit word nog mooier als je vanaf Bracadale de A863 pakt en de route neemt richting Slichagan. Dan kun je onderweg nog weer de D8009 pakken en weer dieper doordringen in de uitgestrektheid van Skye.Verder zou ik me zeker bij het plaatselijke tourist office (Portree heeft een mooie) op de hoogte stellen van mooie wandelingen. Er zijn diverse boekjes te krijgen met mooie wandelingen en ze helpen je graag.

Website Dunvegan Castle

Skye.co.uk

Portree toerist office

Visit Scotland Skye

Fotografisch impressie van de autoroute Skye Dunvegan Castle.


autoroute skye dunvegan (1)

autoroute skye dunvegan (3)

autoroute skye dunvegan (5)

autoroute skye dunvegan (6)

autoroute skye dunvegan (7)

autoroute skye dunvegan (8)

autoroute skye dunvegan (9)

autoroute skye dunvegan (15)

autoroute skye dunvegan (10)

autoroute skye dunvegan (11)

autoroute skye dunvegan (12)

autoroute skye dunvegan (13)

autoroute skye dunvegan (14)