Ardeche, kamperen, fietsen, wandelen.

Op deze pagina informatie over kampings, fietsroutes en wandelroutes in de Ardeche en een stukje Drome. De Ardèche is een departement in Frankrijk en is vernoemd naar de rivier de Ardèche. De Ardèch heeft een oppervlakte van ruim 5500 km2 en maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De Ardeche wordt begrensd door de departementen Drôme in het oosten, de Vaucluse en Gard in het zuiden, Lozère en Haute-Loire in het westen en Loire in het noorden. Verder grenst het aan het prachtige natuurreservaat de natuurreservaat de Cevennen. Over 35 km vormt de Rhône de oostgrens van de Ardèche. De Ardèche vormt samen met de Cevennen en de Auvergne het Centraal Massief. De Ardech is een prachtig gebied met veel Gorges, oude vulkanen, rivieren, bossen en een woeste natuur.

Wandelroutes in de Ardeche

Wandeling Chateau de Pierregourde (met route pdf)

 

Bric à Brac

Camping La Garenne, St Laurent du Pape

 

De locatie van de Ardeche in Frankrijk …

Ardeche kamperen fietsen wandelen

 

Gorges de l’Ardèche
In de Ardeche sieren rotsformaties, inhammen en prachtige natuur langs de gelijknamige rivier. Die rivier is bij uitstek geschikt voor een tijdverdrijf dat je op de meeste franse rivieren terugvind, kano varen. Daar hoef ik verder geen informatie over te geven want je hoef die gebieden maar binnen te gaan en je struikelt over de kano verhuurbedrijven. Hou er echter wel rekening mee dat het seizoen in de Ardech niet al te lang duurt. Ik was er in de laatste 2 weken van september en bijna alles was al gesloten. In dat geval kan ik aanraden de meer toeristische gebieden op te zoeken. Daar is in die periode wat rustiger maar er is hier en daar dan nog wel wat te doen.

Kuuroorden
In de vele vulkanische overblijfselen in de Ardèch vind je geneeskrachtige bronnen. Het water uit deze bronnen zou heilzame krachten bezitten, met name voor je spijsvertering, gewrichtsziekten, hart en vaatklachten etc. Een aantal bekende bronnen in de Ardèch zijn: Vals-les-Bains, Neyrac-les-Bains en Saint-Laurent-les-Bains

GPS routes voor motorrijders