Colletjes beklimmen in La Douce France

Via deze navigatie-pagina Colletjes beklimmen in la Douce France stuur ik u door naar een keur aan artikelen en berichten over het beklimmen van mooie cols in de Franse bergen. Ik zeg nadrukkelijk bergen want ik pak elke bergtop mee die ik kan in vinden in Frankrijk. Ik heb zelf inmiddels gefietst in de Vogezen, de Alpen en de Pyreneeën. Maar ook in de Auvergne en de Ardèche heb ik menig colletje meegepakt.

Colletjes beklimmen in la douce France


Col’s in de alpen en de Ardèche

Alle cols in de Pyreneeën

Rating van de mooiste cols in de Pyreneeën

Rating van de mooiste cols in de Auvergne

Col’s en campings in Frankrijk (Google maps)

Campings rond Lourdes

Campings rond de Aubisque en de Tourmalet

Fietsvakantie in de Pyreneeën

Wat de mooiste cols zijn moet je natuurlijk zelf uitmaken. De cols in de buurt van Barcelonette en Bourg d’Ossand zijn wel erg populair. In zijn algemeenheid kun je wel zeggen dat je het mooiste kan fietsen in de Franse en Italiaanse alpen. Die laatste staat op het programma. In de tussentijd eerst maar eens terug naar de Auvergne (juni 2017) en de Franse Alpen (september 2017). Volgend jaar naar de Italiaanse alpen, dan is de Stelvio aan de beurt.

Sinds 2012 zet ik al mijn avonturen op internet en kunt u profiteren van alle informatie die ik zelf heb opgezocht. Daar zitten ook kaarten bij die ik in google heb gemaakt, campings of gewoon fraaie foto’s van mijn avonturen.

colletje beklimmen in la douce france
Vol trots boven op de Galibier (via de Lautaret)
Dit jaar met een echte racefiets, scheelt maar liefst 11 kilo. Nu mijn eigen kilootjes nog.